Ugovori korisnicima subvencija

Bez autora
Nov 05 2014

U kikindskoj Flijali Nacionalne službe za zapošljavanje uručeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili subvencije u okviru programa i mera aktivne politike zapošljavanja.Nakon završenog javnog poziva, odobreno je učešće u izvođenju 13 javnih radova na kojima će biti angažovane 43 osobe sa invaliditetom, sredstva za samozapošljavanje dobilo je 16 lica, a pet poslodavaca je dobilo subvenciju za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ugovori korisnicima subvencijaU kikindskoj Flijali Nacionalne službe za zapošljavanje uručeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili subvencije u okviru programa i mera aktivne politike zapošljavanja.

Nakon završenog javnog poziva, odobreno je učešće u izvođenju 13 javnih radova na kojima će biti angažovane 43 osobe sa invaliditetom, sredstva za samozapošljavanje dobilo je 16 lica, a pet poslodavaca je dobilo subvenciju za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Iako u našim ekonomskim uslovima zvuči previše optimistično, evidencija NSZ pokazuje da se na tržištu rada kontinuirano smanjuje broj nezaposlenih.

Prema podacima kikindske Filijale NSZ, stopa nezaposlenosti je nešto preko 26 procenata. U okviru paketa mera aktivne politike zapošljavanja, na teritoriji šest opština Severnobanatskog okruga na šest meseci ili godinu dana posao je dobilo 66 osoba, a među njima najviše je osoba sa invaliditetom.

Nakon 30 godina staža, Bogdan Šević je zbog umanjene radne sposobnosti dobio otkaz. Sada je kao invalid angažovan u Udruženju dsitrofičara.

Iako ima diplomu Više ekonomnske škole, Jelena Savić kaže da se do šanse za posao teško dolazi. Invalidima je još teže.

Merama aktivne politike zapošljavanja zadovoljniji su i poslodavci.

U kikindskoj Filijali NSZ konkursom je za ovu godinu poslodavcima i novim preduzetnicima bilo na raspolaganju oko 15 miliona dinara. Na osnovu velikog interesovanja, većoj kvoti treba se nadati u 2015-toj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik